Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Αναζήτηση
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
Εκδηλώσεις
« < Απρίλιος 2024 > »
Δ T Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Αρχική ΣελίδαΕπικοινωνίαΧάρτης ΙστοτόπουPhoto AlbumΣτρατηγικός Σχεδιασμός 2016-2020ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση arrow Προσλήψεις

Ενημέρωση / Κοινότητες Tilleul de France
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Επίσκεψη της Γαλλικής Αντιπροσωωπείας στο Δήμο Καρύστου

 

1.jpg

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Νομάρχης του Belford της Γαλλίας κ. Yves Ackermann, ο Αντιδήμαρχος του Tilleul κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Tilleul κ. Gérald Lahsok στα πλαίσια της εβδομάδας “Ελληνογαλλικής Φιλίας” που διοργάνωσε ο Δήμος μας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου, επισφραγίζοντας την συνεργασία και τις ανταλλαγές πολιτισμού.

Την Γαλλική αντιπροσωπεία, υποδέχτηκε την Παρασκευή, στο λιμάνι Μαρμαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Οικονόμου. Το ίδιο απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Επιμελητήριο Ευβοίας και με φορείς του Δήμου Καρύστου, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο δήμων που θα αποφέρει την οικονομική και τουριστική συνεργασία, ελπίζοντας στη σύσφιξη και διατήρηση δεσμών φιλίας, αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου Καρύστου στον Δήμο Tilleul της Γαλλίας

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.jpg

 

Κάρυστος, 23/05/2013

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης με στόχο την ανάπτυξη της πολυεπίπεδης συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Tilleul της Γαλλίας.

Κατά την διαμονή του, ο Δήμαρχος Καρύστου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Tilleul κ. Guy Mouilleseaux, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της κοινότητας Frais κ. Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο και τον Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου Επικρατείας του Belfort κ. Yves Ackermann.

Στις συζητήσεις, όλοι εκφράστηκαν με θερμά λόγια για την σχέση φιλίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των 2 πόλεων. Ο Δήμαρχος Καρύστου, ευχαρίστησε για την φιλοξενία και για την προσφορά του Δήμου Tilleul στον Δήμο μας, ενός ραντάρ ενημέρωσης ταχύτητας. Το ραντάρ, θα τοποθετηθεί σε κεντρική οδό του δήμου Καρύστου, με σκοπό την  ενημέρωση και καταμέτρηση της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων και εξάγει στατιστικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στην οδική ασφάλεια των οχημάτων. 

Ο κ. Μανώλης στην συνέχεια, ανέλυσε όλες τις δυνατότητες προώθησης και εξαγωγής των προϊόντων του τόπου μας τα οποία οι Γάλλοι εταίροι χαρακτήρισαν ως εξαιρετικής ποιότητας. Ο Δήμαρχος, επισήμανε την πλούσια παραγωγή τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις τα οποία μπορούν να εξαχθούν στην Γαλλία με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας του Δήμου Καρύστου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καρύστου, κάλεσε τον κ. Yves Ackermann, τον κ. Guy Mouilleseaux και τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, να επισκεφθούν τον Δήμο Καρύστου το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου όποτε και θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Ελληνογαλλικής Φιλίας.

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία με τις Κοινότητες του Tilleul

 

img_3848.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων που έχει αποστείλει ο δήμος μας η οποία έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εκδήλωση – ημέρα εμπορίου «les sourires du commerce» (τα χαμόγελα του εμπορίου), που έχει προγραμματιστεί στις 13 Οκτωβρίου. Τα προϊόντα παρουσιάστηκαν σε σταντ υποδοχής της εκδήλωσης, όπου ήταν παρών  αρκετοί ιδιοκτήτες και διευθυντές της εμπορικής περιοχής. Σε αυτήν τη δράση θα συμμετέχουν 13 έμποροι (Auchan, Micromania, Shampoo, Nilufar, La Pause tradition, Rêve de literie, Signature Cuisines, Chauvier, Garage de l’Est, Le Paradiso, Restaurant Chez Serge, Magvet, Le clafoutis). Οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι με τα προϊόντα τα οποία χαρακτήρισαν εξαιρετικής ποιότητας. Πλέον, ο δρόμος για την εξαγωγή των προϊόντων του Δήμου Καρύστου είναι ανοιχτός.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν :

Guy Mouilleseaux, Πρόεδρος του CCT

Eric Hoffmann, Δ/ντης σουπερμάρκετ Auchan

Carole Pivert, Δ/ντρια Rêve de literie

Miltiade Constantakatos, Αντιδήμαρχος Frais

Patrick Luthringer, Δ/ντης Paradiso

Raphael Gustin, Δ/ντης Pause Tradition,

Jérôme Godfroy, Δ/ντης Nilufar

Marie-Christine Girard, Εκπρόσωπος εμπορικού επιμελητήριου

Jérôme Matranga, Δ/ντης Magvet.

Δύο άρθρα τοπικών εφημερίδων έκαναν αφιέρωμα στην παρουσίαση των προϊόντων.

 

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.jpg

 

Πρόσκληση από τον Δήμαρχο Καρύστου για πιθανή εξαγωγή προϊόντων
1.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Καρύστου με τις γαλλικές Κοινότητες του Tilleul, περιλαμβάνεται και η προώθηση τοπικών μας προϊόντων στην αγορά τους.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (μέλι, παστέλι, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, βότανα, κτλ.), να προσκομίσουν, στο δημαρχείο Καρύστου, δείγματα τους (δύο τεμάχια), έως τη Δευτέρα 25.06.2012.
Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να μπορούν να εκδώσουν τιμολόγια πώλησης αγαθών. Επίσης, ο δειγματισμός να είναι σε μικρές, κατά το δυνατόν, συσκευασίες.
Τα προϊόντα θα προωθηθούν στις συνεργαζόμενες γαλλικές κοινότητες,  με προοπτική μελλοντικών εξαγωγών.

                                                           
                                                                   Ο Δήμαρχος Καρύστου
                                                                      Νικόλαος Μανώλης
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Tilleul της Γαλλίας στον Δήμο Καρύστου

Αντιπροσωπεία από τον Δήμο Tilleul της Γαλλίας, επισκέφθηκε τον Δήμο Καρύστου, δίνοντας συνέχεια στην στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο τοπικές αρχές ενόψει και της επικείμενης αδελφοποίησης του Δήμου Καρύστου με τις Κοινότητες του Tilleul.

Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας του Δήμου Tilleul και του Δημάρχου Καρύστου κ. Νικόλαο Μανώλη στο δημαρχείο Καρύστου. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Ελευθέριος Ραβιόλος. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ανάπτυξη στρατηγικής έτσι ώστε και μετά την επίσημή έγκριση της αδελφοποίησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δήμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες που θα επιφέρουν ανταλλαγή νέων ιδεών και διάφορες άλλες  προοπτικές ανταλλαγής, όπως πολιτιστικές, εμπορικές, τουριστικές και οικονομικές στα πλαίσια της βιώσιμη ανάπτυξης.

Στη συζήτηση που διήρκεσε δύο ώρες, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Μανώλης, επισήμανε την πλούσια παραγωγή τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις τα οποία μπορούν μέσω ενός δικτύου συνεργασίας, να εξαχθούν στην Γαλλία με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας του Δήμου Καρύστου. Επίσης, ο κ. Μανώλης τόνισε την αναγκαιότητα για την ανταλλαγή ιδεών για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του τουρισμού μέσω εκθέσεων και event τα οποία θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αύξηση του.

 
Αποφάσεις Επιτροπής Διαβούλευσης (1 στοιχείο)
Προσκλήσεις Επιτροπής Διαβούλευσης (1 στοιχείο)
Προσκλήσεις Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (1 στοιχείο)
Προσκλήσεις Οικονομικής Επιτροπής (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Δημάρχου (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου (2 στοιχεία)
Προσκλήσεις Δημοτικού Συμβουλίου (2 στοιχεία)
Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης (2 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (12 στοιχεία)
Προσλήψεις (1 στοιχείο)
Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις (45 στοιχεία)
Τελευταία Νέα (285 στοιχεία)
Εκδηλώσεις (6 στοιχεία)
 


diavgeia-logo.jpg
logo_kep.jpg